Meike Simon

Master Orthopedische Manuele Therapie (OMT)

Maak een afspraak
Meike Simon

Ik ben een in Duitsland afgestudeerde fysiotherapeute (1999) en heb sindsdien in vier verschillende particuliere praktijken gewerkt. Na mijn studie ben ik begonnen met de opleiding “manuele therapie” en aansluitend (2002) met de opleiding orthopedische manuele therapie” (OMT) volgens Kaltenborn en Evjenth. In 2006 ben ik naar Nederland verhuisd en werk sindsdien als fysiotherapeute bij Intercure. In de begintijd heb ik ook het Nederlandse diploma voor fysiotherapie gehaald. Aansluitend heb ik de Mulligan-cursus A en B gevolgd. In februari 2010 heb ik de master OMT (Othopedische Manuele Therapie aan de Hogeschool van Utrecht) afgerond. In 2012 heb ik de echografie basis cursus succesvol afgerond. In 2013 begon ik me voor stuit-correcties te interesseren en heb ik de cursus “coccygodenie” bij Meine Veldman gevolgd. In 2016 heb ik de “Mastercourse anderhalvelijns fysiotherapeut” in Rotterdam afgerond.

Mijn voorkeur gaat uit naar de behandeling van orthopedische patiënten. De musculaire behandelingstechnieken van mijn collega’s vormen, waar nodig, een effectieve combinatie met de manueeltherapeutische behandeling, waar de aandacht met name gericht is op disfuncties van gewrichten. Ik zelf werk intussen met beide technieken.
Ik zou mezelf omschrijven als iemand, die haar werk heel serieus neemt, leergierig is, erg precies en geen kans mist om mee te gaan in de ontwikkeling op het gebied van manuele therapie.

Het team

Neem contact met ons op