Eugene Diemel

Breed georiënteerd binnen een specialisme

Maak een afspraak
Eugene Diemel

Mijn naam is Eugene ( Eus ) Diemel. Ik ben geboren op 13 juni 1963 en sinds 1987 werkzaam in de fysiotherapie. Eerst werkzaam bij het ministerie van defensie, waar ik 16 maanden als dienstplichtig fysiotherapeut gewerkt heb, en veel orthopedische en sportgerelateerde klachten behandeld heb.

Daarna ben ik voor 2,5 jaar naar Amerika gegaan, om in een algemeen ziekenhuis te werken. Dit was aan de Amerikaanse westkust, in Coos Bay, Oregon. Veel heb ik daar gewerkt met pre-en post operatieve patiënten, hertellende van oa arthroscopische meniscus operatie’s, voorste kruisband plastieken, achillespees rupturen, cuff-repairs schouder, heupfracturen, totale heup- en totale knie prothese’s.

Sinds 1992 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut  bij Intercure Baarn. In deze tijd heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van sporters en het behandelen van sportgerelateerde blessures. Onder andere bij lokale voetbal verenigingen als BVV Baarn en SO Soest. Ook bij de plaatselijke hockeyclub BMHV liggen voetsporen.

Cursussen gedaan in de afgelopen jaren zijn oa. Mulligan A+B+C, pijnvrije mobilsatie’s met beweging en recentelijk de aanvulling “SI Joint & Pelvic Dysfunction using The Mulligan Concept”.  Daarnaast Medical Taping Concept ( MTC ) gebruik makend van de originele Cure Tape. En Echografie.

Naast fysiotherapie heeft voeding en leefstijl mijn interesse. Daarvoor volg ik de opleiding “Orthomoleculaire geneeskunde” waar ik de modules “orthomelulaire voedingsleer” en “evolutionaire gezondheidsleer” al succesvol heb afgerond.

Zelf sport ik graag, mn MTB-en, racefietsen en hardlopen. Zodoende doe ik ook af en toe een kwart triathlon. Tevens geef ik sinds Oktober 2016 spinningles bij de sportcentrum “de Trits” op de nieuwste generatie spinfietsen, de Watt-bike.

Zoals de aanhef zegt; ik zie mijzelf als breed georienteerd binnen het specialisme van de fysiotherapie. Een Allrounder.

Het team

Neem contact met ons op