Osteopathie

Maak een afspraak

Osteopathie bevindt zich op de kerkstraat 31-A, wilt u meer informatie over de osteopathie of een afspraak inplannen klik dan hier

Wat is Osteopathie?

Wat osteopathie bijzonder maakt is de totaalbenadering; het lichaam onderzoeken en behandelen als een geheel. De gezondheid van een persoon wordt bepaald door de samenwerking tussen verschillende systemen in het lichaam, zoals bloedvaten, spieren en botten, maar ook het spijsverteringstelsel heeft invloed op de gezondheid. Functioneert een van deze systemen niet goed, dan heeft dit gevolgen voor de gezondheid. Alles in het lichaam staat in verbinding met elkaar, zo kan het zijn dat pijn in de rug wordt veroorzaakt door een orgaan zoals de darmen, of een hamstringblessure voortkomt uit een blokkade van een rugwervel. De osteopaat weet welke systemen met elkaar in verbinding staan en op welke manier deze elkaar beïnvloeden. Een osteopaat gaat dus op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt niet alleen het symptoom.

 

Wat doet een osteopaat?

Een osteopaat start het eerste consult met een intakegesprek en vervolgt dan met een onderzoek van het gehele lichaam. Tijdens het intakegesprek zal de osteopaat u vragen stellen over uw huidige klacht. Maar ook over klachten die u heeft gehad in het verleden, denk bijvoorbeeld aan operatie zoals blinde darm, gal- of nierstenen.

Het lichamelijk onderzoek betreft een manueel onderzoek, er worden geen apparaten gebruikt, de osteopaat gebruikt alleen zijn handen. Voor een goede osteopatische behandeling is het van belang dat het hele lichaam onderzocht wordt, het is immers belangrijk om het samenwerken van alle systemen in kaart te brengen. Na het onderzoek zal het behandelplan met u worden doorgenomen. Naast de behandeling kan het zijn dat u oefeningen mee krijgt voor thuis, aanpassing van de voedingsgewoonten en/of een leefstijladvies kunnen daar ook onderdeel van uit maken.

 

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het NVO, Nederlandse vereniging van osteopaten.

Het team

Neem contact met ons op